Este un cactus epifit , este originar din Brazilia si la prima vedere poate fi confundat cu Shlumbergera truncata (cactusul de Craciun), insa, cele doua plante nu au aproape nimic in comun, fiind doua specii distincte, cu cerinte diferite si cu perioade de inflorire diferite. Doar tulpinile, formate din segmente aplatizate, ar putea fi confundate, insa, exista si aici diferente.Florile nu seamana deloc. Cactusul de Paste are florile ca niste clopotei, cu deschiderea in sus, formate din multe petale ascutite. Florile apar doar o data pe an, in luna aprilie (de aici si denumirea de cactusul Pastelui) si pot avea culoare alba, rosie, portocalie sau roz.
Nu e simplu de crescut acest cactus in conditii de apartament. Cele mai multe probleme apar ca urmare a udatului. Are nevoie de udare abundenta de primavara pana toamna. Cu toate acestea, incercati sa lasati substratul sa se usuce usor inainte de o noua udare. Iarna udatul se reduce si se acorda plantei o perioada de repaus .Cel mai bine ar fi ca primavara sa scoateti cactusul afara, la umbra unor tufe unde sa beneficieze de lumina filtrata .O inflorire bogata veti obtine doar cu o iluminare adecvata si respectand perioada de repaus din timpul iernii. Temperatura optima pentru un cactus epifit este cuprinsa intre 20 si 28 grade Celsius, insa, pentru perioade scurte suporta si temperaturi aprope de 0 grade Celsius sau de peste 30 de grade Celsius. Pentru formarea bobocilor, cactusul de Paste are nevoie de aproximativ o luna de zile scurte si nopti mai lungi, cu temperaturi scazute (10-15 grade Celsius). Daca veti tine planta afara, acest lucru se va intampla firesc in septembrie-octombrie, dupa care puteti aduce planta in casa. De la aparitia bobocilor se poate fertiliza cu ingrasamant bogat in potasiu.
Se inmulteste prin butasi, pentru aceasta recoltati fragmente de tulpina cu cel putin 2 segmente pe care le veti pune la inradacinat in nisip sau chiar in apa.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.